lunes, 18 de mayo de 2020

Setmana del 18 al 22 de maig

   🌼PREPAREM LA FESTA DEL 28 DE MAIG!🌹
(1r i 2n)

Alumnes i famílies, us convidem a llegir el text que us posem
a continuació:







Atentament, 
les mestres de Cicle Inicial.


1r de primària
Hola de nou pages@s i hortelans/es!!!😎
Comencem una setmana molt animal! I també una mica pirata! Us felicitem per la feina i l´esforç que tots esteu fent. Preparats?

CATALÀ ANIMALS La setmana passada vau crear un animal amb material reciclat. Que segur que és tan xulo que es mereix una descripció. Però, escriure un text no vol dir posar el primer que ens passa pel cap. Hem de seguir uns passos: PLANIFICAR: Primer hem de pensar que volem escriure i com ho escriurem. Llegiu atentament, completeu i encercleu per descriure al vostre animal (Fitxa 1). ESCRIURE: Feu un dibuix molt bonic del vostre animal i copieu les frases de la fitxa de planificar (Fitxa 2). REVISAR: Ara toca agafar la 🔍 i seguint les instruccions revisar el text (Fitxa 3). No és una activitat ràpida de fer, per aquest motiu destinem dues hores de l'horari. ✉✈Aquesta activitat l'has d'enviar a la tutora (la fitxa 2 escriure i 3 revisar).
CASTELLÀ
C/QU. Continuem amb l´ortografia.


MATES
1.La família del 90 Avui ens toca conèixer a l'última família de la casa del 100. Donem la benvinguda a la família del 90! 2.El tresor del pirata - Monedes
Us animem a viure una aventura pirata!🐙🐳⚓ 




Per treballar les monedes és molt important que els nens puguin manipular-les. A continuació us deixem monedes per si les voleu imprimir i alguns dels recursos que hem fet servir al vídeo. I seguidament dues fitxes. Però, primer de tot heu de trobar el tresor!





MEDI
Activitat 1 Primer prepara't jugant al joc "Com és l'animal?" de l'apartat 6 (arts i jocs)del projecte Els nostres amics els animals (usuari i contrasenya santillana). https://projectes.santillana.cat/ Activitat 2 Ara ja estàs a punt per fer l'activitat següent! Intenta fer-ho solet! Tu pots!
✉✈Aquesta activitat l´has d´enviar a la teva tutora.
PLÀSTICA Bocamolls Aquests animals amb la boca tan gran sembla que tinguin molta gana! Escolliu la titella que us agradi més! I a pintar, retallar i plegar per muntar-la!
ENGLISH CLASS
Hola guapos i guapes!
Les propostes d'anglès, per a aquesta setmana, haurien de ser retornables.
Espero que us ho passeu molt bé fent-les.
Continueu així que ho esteu fent genial!
Una abraçada molt gran.
Ariadna 💜
ACTIVITY 1: Listen the song
A continuació trobareu una cançó.
Escolteu-la, balleu-la i, si us apreneu un troç o tota la cançó, podeu fer-me arribar un video/àudio.
No cal que sigui per a aquesta setmana. La podeu anar escoltant mica en mica i ja me la farieu arribar per a la propera setmana.
Cadascú al seu ritme 😙

ACTIVITY 2: Race dictation
Seguidament, trobareu un vídeo amb l'explicació de l'activitat.
Hauríeu d'enviar-me una foto final amb les paraules escrites.
Però també m'encantaria veure com ho feu.
MÚSICA
Bandes sonores Challenge!
🎥


Hoooolaaa nens i nenes de 1r !!!
El meu germà Esteve i jo esperem que gaudiu molt i us divertiu amb aquest BSO Challenge!

A veure si endevineu les 10 cançons de pel·lícules?¿?!

Al meu correu: eugeniacolomer@samc.cat

Adéu!

També envieu-me un vídeo taral·larejant la vostra bso favorita per a què jo l'endevini!

Molts petonets

Esteve & Eugènia

ED.FÍSICA
Bon dia noies i nois!
Us presentem noves activitats per fer durant aquesta setmana. Tenim un geòleg amb problemes… què li deu passar? I una eixarranca una mica diferent a la que coneixem. Esperem que us agradin!! Un abraçada molt forta!


2n de primària
Bon dia guapíssims i guapíssimes! Sembla mentida però ja som a mitjans de maig! Com aneu? Vinga que arriba el bon temps i aviat podrem gaudir dels amics i amigues! Aquesta setmana us tornem a proposar activitats… No tingueu pressa per acabar-les i no us agobieu. El més important és que estigueu tranquils i pogueu gaudir-les… SOM-HI!

CATALÀ
Comencem un nou bloc d’aprenentatge! 
Donem per acabada la poesia… Des de casa sentim els bots d’alegria! jejeje Sabem que no ha estat fàcil trobar les rimes i que la poesia us ha fet pensar de valent, però això és fantàstic!!
El que comencem és molt més fàcil i, a més, ja teniu pràctica a castellà així que no patiu i estigueu atents i atentes. Seguirem treballant els temps verbals (passat - present - futur). Us proposem aquestes activitats per anar entenent aquest tema. 
*Si no enteneu alguna cosa podeu mirar el vídeo que us vam penjar la setmana passada a l’apartat de castellà.
CASTELLÀ
Esta semana sí nos tendréis que enviar las tareas. Seguimos trabajando con las acciones y los tiempos verbales. Aquí tenéis las actividades:

 
COLÒNIES

 
Com que estem a casa i no podem anar de colònies us convidem a fer algunes de les activitats que proposem en el vídeo ja que aquestes les haguessim fet a Viladrau. No volem que us preocupeu o us poseu tristos, ja que som com els camaleons, tenim capacitat d'adaptació. Fes volar la teva imaginació i pensa què faries si marxèssim de colònies: amb quins companys estaries a l'habitació, dormiries a dalt o a baix de la llitera? Amb qui aniries assegut/da a l'autocar? Etc.
Us hem regalat aquest vídeo perquè veieu que des de casa també podem fer moltes coses i us engresquem a fer les activitats que us expliquem. Graveu-vos i ens ho envieu al correu. Què us sembla, us animeu?

MATES
Aquesta setmana us presentem una operació que teniu moltes ganes de conèixer! BENVINGUTS A LA MULTIPLICACIÓ😀😀 
Amb aquest vídeo us expliquem el concepte i a continuació teniu la proposta d’activitats. Si no ho enteneu, no dubteu a preguntar-nos!

MEDI
Acabem el tema de les màquines. Per fer-ho us fem la proposta d’una activitat de tancament que us ajudarà a resumir tot el que hem après durant aquestes setmanes. Aquí la teniu:
PLÀSTICA
L’activitat d’aquesta setmana té molt a veure amb el tema de medi! Ara que ja sabeu quins tipus de màquines hi ha (simples i compostes) i com funcionen (força de les persones, electricitat, benzina, piles…) us animem a construir la vostra pròpia màquina! Podeu fer una màquina que ja coneixeu o bé la podeu inventar! Per fer-la utilitzeu tota mena de materials reciclats que tingueu per casa: brics, llaunes, plàstics, cartrons… Us deixem alguns exemples a continuació perquè us ajudin a avivar noves idees!! 
*Aquesta activitat no l’haureu d’enviar fins el dia 29 de maig.
RELIGIÓ
Aquesta setmana us toca enviar-nos un vídeo! Ens encanta que ens envieu vídeos perquè així veiem com creixeu i us sentim més a prop. En el vídeo haureu de recitar el Pare Nostre, no s’hi val llegir eeh… No feu trampes!!
ENGLISH CLASS
Hola guapos i guapes,
les propostes d'anglès per a aquesta setmana no haurien de ser
retornables.
Continueu així perquè estem molt contentes per tot el que feu.
Esperem que també us ho passeu molt bé amb aquestes activitats.
Petonets, Judith i Ariadna. 💜
ACTIVITY 1:Listen and sing the song
Aquí trobareu la cançó de la unitat.
Us animem a escoltar-la, a parar-la i anar repetint el que diu.
La podeu anar aprenent a poc a poc. Cadascú al seu ritme.

ACTIVITY 2: Organize the animals
En aquesta activitat haureu de classificar els animals.
Si no podeu imprimir les fitxes, podeu dibuixar els animals.
Si no us agrada dibuixar podeu escriure la paraula tenint en
compte la classificació.


ACTIVITY 3: Worbook
Finalment, haureu de fer aquesta fitxa.
MÚSICA
Bandes sonores Challenge!
🎥

Hoooolaaa nens i nenes de 2n !!!
El meu germà Esteve i jo esperem que gaudiu molt i us divertiu amb aquest BSO Challenge!

A veure si endevineu les 10 cançons de pel·lícules?¿?!

Al meu correu: eugeniacolomer@samc.cat

Adéu!

També envieu-me un vídeo taral·larejant la vostra bso favorita per a què jo l'endevini!

Molts petonets

Esteve & Eugènia

ED.FÍSICA
Bon dia nois i noies! Aquesta setmana us demanen dues activitats per retornar. Es tracta d’una mena de “Twister” i un joc del món anomenat Llançament de pedres. Esperem que us esforceu molt i, sobretot, que en gaudiu! Una abraçada ben forta!

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
(1r i 2n)
REPTE
EXPERIMENT
ESPELMA ECOLÒGICA
Tan de bo us agradi i en gaudiu!
Ens encantarà veure les vostres👀😍
Recordeu que, quan tingueu les vostres espelmes ecològies, podeu
enviar-les a: incialsamc@gmail.com
Petonets💜
DESAFIAMENT
COM EM SENTO?
A la vida de vegades pensem coses que no sempre es poden dir perquè podrien fer molt de mal als altres i tampoc ens agradaria que ens les diguessin a nosaltres. Per això us proposem aquesta activitat! Es titula: ho dic, ho penso. Ens ajudarà a classificar aquelles coses que pensem i que cal que es quedin al nostre cap i aquelles que, a més a més, si les diem poden ser positives pels altres. Us animem a fer-hi una ullada!
Us desitgem una bona setmana☺